Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fira de l'oli nou i les orelletes

HISTÒRIA 

Des de l'any 2007, la Cooperativa Sant Isidre Llaurador organitza la Fira de l'Oli Nou i les Orelletes. La celebració té lloc a mitjans de desembre al recinte de la Cooperativa i dura tot el matí. L'objectiu de la festa és donar a conèixer el primer oli de la collita.

Els assistents tenen l'oportunitat de presenciar l'elaboració de l'oli. Se segueix el mètode tradicional d'aixafar les olives amb grans moles de pedra i premsar, en fred, la pasta en premses hidràuliques tot veient rajar l'oli verge extra que es pot comprar a la botiga de la mateixa Cooperativa. 

La festa consisteix en un esmorzar popular amb llonganissa, sardines i pa torrat. A més, es degusta l'oli nou i també les orelletes - les postres típiques de la comarca per les festes - i el vi dels cellers locals.

Paral·lelament, es pot visitar l'Ecomuseu, on s'hi troba una exposició sobre el sector de l'oli des que es planta l'olivera fins que es comercialitza l'oli. També es poden visitar els dos cellers del poble, el "Celler Mas Blanch i Jové" i "Cérvoles Celler".

No oblidem pas la fira de parades amb més de 20 expositors on podem gaudir d'embotits, formatges, olis, artesania, sabons, coques...

FIRA DE L'OLI I LES ORELLETES 2021

calendari 2021.jpg