Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cooperativa del Camp Sant Isidre Llaurador

És l'única cooperativa de les Garrigues que elabora oli de manera tradicional de primera extracció en fred, és a dir, xafant les olives amb pedres de grans dimensions, les moles, per després premsar la pasta resultant amb premses hidràuliques. D'aquesta manera s'aconsegueix un autèntic suc d'oli de categoria verge extra. Les olives són de varietat arbequina, procedeixen del terme i de les partides de la serra de La Llena que li donen nom a l'oli. 

Aquesta petita cooperativa basa tota la seva activitat en l'elaboració i la comercialització d'oli d'oliva verge extra. La Cooperativa del Camp Sant Isidre Llaurador de la Pobla de Cérvoles només funciona durant la campanya de l'oli, és a dir, els mesos de novembre i desembre. En aquest període, els visitants poden veure el molí en funcionament i fins i tot tastar l'oli del raig, sense filtrar. És la millor manera de fer-se a la idea de com s'elabora l'oli d'oliva. La cooperativa cessa l'activitat durant la resta de l'any, tot i que sempre és oberta a rebre visitants i explicar-los el procés tot recorrent les tradicionals instal·lacions.

A més, també és possible adquirir alguna ampolla d'oli fins a la primavera, quan acostumen a tenir esgotada tota la producció de l'any. L'oli és comercialitzat amb la marca Serra la Llena i en diversos formats, des de l'ampolla de mig litre fins a la garrafa de 5 litres.

rama.jpegpiques.jpegolivera.jpeg

Actualment la cooperativa compta amb aproximadament seixanta socis. La producció mitjana és de 185 tones per any d'olives, que equivalen a 41'4 tones per any d'oli.

Més informació a: https://agrpobla.com/