Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Casa Llobera

Història

La Casa Llobera és un habitatge neoclàssic al C. Major de la Pobla de Cérvoles, construïda el 1792. Al llarg del temps, va deixar de ser la casa dels senyors Llobera, on s'elaboraven el vi i l'oli, i que es distingia com una de les cases generadores de riquesa al poble i la zona, per anar-se convertint, en algun moment de la seva història, en l'Ajuntament del poble i l'escola on van estudiar, alguns nens, que avui ja adults, encara ens recorden les seves memorables anècdotes i records viscuts allà. La zona dedicada a l'escola dels nens era una part del primer pis; la de les nenes i el menjador, al segon. A la planta baixa hi havia cups (recipient sobre el qual es trepitja el raïm) i la barberia de "Toni del Camat" que estigué en ús fins a la Guerra Civil (1936- 1939).

Avui, en el celler de la casa, es pot apreciar una gran cuba i velles barriques de vi, així com antics aparells de treball i instruments que ens traslladen al passat allí viscut mentre prenem un bon vi de la terra.​​​

basement.small_.jpg

.............................................................................................................................................

Actualitat

Fet per grans carreus ben escairats que s'han deixat a la vista, està estructurat en planta baixa i dos pisos i té una composició simètrica i harmònica. A la planta baixa té dues portes, l'esquerra de majors dimensions, entre motius vegetals hi ha la data de 1792 i el cognom familiar "LO 1792 BERA". Tant al primer com al segon pis hi ha dos balcons alineats amb les obertures de la planta baixa. La façana es conserva sense modificacions i en bon estat. A la teulada hi ha un ràfec de pedra coberta a dues aigües. La portada lateral sembla que hagi estat modificada, en un primer moment podria haver estat un finestral. A la part posterior, la casa disposa d'una galeria d'arcs semicirculars sostinguts per columnes clàssiques, avui tancada per vidrieres.

Els més de 1000 m² que ocupa l'edifici s'han rehabilitat completament, donant un aire de modernitat i confort a la casa, respectant en cada actuació la seva identitat, deixant veure detalls de l'encant de la seva història. 

306948715.jpeg

Més informació a: https://hotelcasallobera.com/