Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Celler Mas Blanch i Jové

Història. Petit celler familiar.

Els nostres padrins van ser pagesos apassionats. La seva vida era la terra. La coneixien al pam, la respectaven i la treballaven amb amor. Ells són la inspiració d'aquest projecte familiar. Aquesta trajectòria ancestral ens va portar l'any 2006 a crear un petit celler familiar anomenat Mas Blanch i Jové a la Pobla de Cérvoles (Lleida) on elaborem vins que inspiren sota la DO Costers del Segre, subzona Les Garrigues.

IMG_8534_2503x3109.jpg

La Terra, pobra. Viticultura a mà 100% de muntanya

Venim de la terra i aquesta és una màxima que sempre tenim present. L'adorem, la respectem i la treballem d'una forma minuciosa, constant, amb professionalitat i amor. Les nostres 25 hectàrees de vinya estan situades a més de 700 metres per sobre del nivell del mar. Practiquem la viticultura ecològica de muntanya, que ens permet obtenir uns vins personals i elegants lliures d'herbicides i de pesticides: uns grans vins certificats com a ecològics des del 2015 per la CCPAE.

EI terreny és argilós-calcari, pobre en matèria orgànica, el que ens permet aconseguir una producció de raïm per hectàrea que no superi els 3.500 kg i així obtenir la màxima concentració de sucres i polifenols. Tot el raïm és collit exclusivament a mà, perquè només el millor raïm, collit en el seu moment de maduració exacta, entri al nostre celler.

DSC01162.jpg

El celler , integrat en el paisatge, és 100% solar.

És un celler respectuós amb l'entorn. La integració es va aconseguir tot recobrint el celler amb grans pedres que es van extraure del mateix terreny, tot plantant a la paret exterior i al voltant de l'edifici, tot recobrint la part superior de terra i plantes, com si fos el subsòl de la mateixa muntanya i tot dotant al celler del color ocre del paisatge. Fou el reconegut pintor Josep Guinovart, gran amic de la família, qui ens va ajudar amb el disseny de la façana de l'edifici.

Per tal de ser autosostenibles energèticament, a l'any 20217 es van instal·lar 110 plaques solars i 45 bateries de 2500 Am/h que ens permeten prescindir pràcticament d'energies fòssils. Més del 99% de l'electricitat que utilitzem per elaborar els nostres vins prové actualment de l'energia solar. I així som un dels cellers pioners a l'Estat.

A l'interior del celler conservem impressionants obres d'art com el mural "Entre el Cel i la Terra" de Gregorio Iglesias que recobreix les quatre parets de la sala de botes, el "Primeres Notes del Cant de l'Hortolà" de l'Esteve Casanoves i el Josepe Gil que es troba penjada a la sala d'elaboració o el "In Vino Veritas" del Josep Guinovart, que en l'origen del projecte va ser qui el va dissenyar. El celler no només esdevé l'indret on s'elabora el vi sinó també el punt culminant de l'itinerari artístic de La Vinya dels Artistes.

DSC01282.jpg

Els vins

Veremem les nostres 25Ha de vinya a mà, en petites caixes de 20 kg, quan el raïm està en el seu punt òptim de maduració. Totes les finques estan a la Pobla de Cérvoles, a la DO Costers del Segre subzona Les Garrigues, a més de 700 m. d'altura. Obtenim uns 3500 kg./Had'un raïm d'altíssima qualitat que ens permeten elaborar vins ecològics d'altura amb personalitat i elegància. Vins d'autor. Vins que inspiren.

Les varietats que cultivem són principalment la garnatxa negra, la garnatxa peluda, la garnatxa blanca i el macabeu. Però també tenim cabernet sauvignon, ull de llebre, merlot, sirà, sumoll, viognier i riesling. I recentment hem apostat per recuperar, junt amb altres cellers de la DO Costers del Segre, la varietat ancestral lleidatana trobat que els nostres besavis ja cultivaven fa més de 100 anys.

La principal gamma de vins s'anomenen Saó, una paraula que parla de la terra i significa: "maduresa, perfecció, grau d'humitat òptim". I cerquem aquesta tipicitat en cadascuna de les nostres ampolles, ens agrada que el nostre vi expressi el millor del lloc que l'ha vist néixer.

També tenim la gamma de les Troballes: uns vins agosarats i especials, elaborats amb fermentació espontània i que posseeixen una rusticitat captivadora. Molt frescos i vius.

La qualitat dels nostres vins ha esta reconeguda amb nombrosos premis nacionals i internacionals com els Vinari, la Guia de Vins de Catalunya, la Guía Peñín, la Guía Gourmets, la Guía Wine Up, Vinous, Wine Enthusiast, Stephen Tanzer’s International Wine Cellar, Decanter, International Wine Challenge, Gilbert & Gaillard Robert Parker, etc. Havent acumulat els últims anys, 3 Grans Ors, 43 Ors, 26 Plates i 4 Bronzes.

Visita’ns

Passejaràs per dins d’un quadre, oloraràs la fusta, tastaràs el vi i els olis, xafaràs la terra, descobriràs art entre ceps i oliveres…

HORARIS: DISSABTES de 10am a 4pm i  DIUMENGES de 11am a 2pm.

També obrim molts festius. Consulta’ns! Així mateix organitzem visites per grups (+8 pax.) en altres horaris o dies. Contacteu-nos per reservar dia i hora!

Estem situats al costat de la Pobla de Cérvoles, enmig del silenci, rodejats de boscos i ceps. Una meravella que ens encantaria compartir amb tots vosaltres. Volem que assaboriu uns vins que inspiren. Pura vida.

Formem part de la ruta del vi de Lleida, la Lleidawineroute, i apostem pel turisme rural, per  l’enoturisme a Lleida com una manera de donar a conèixer aquest territori tan únic com desconegut i els nostres excel·lents vins ecològics. Visita les terres de Lleida, visita la DO Costers del Segre, visita Mas Blanch i Jové i la peculiar Vinya dels Artistes.

Estem a La Pobla de Cérvoles (Lleida). GPS 41.365762, 0.909483

Celler Mas Blanch i Jové.jpg

Més informació a : https://www.masblanchijove.com/