Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ruta Transllena

TRANSLLENA.png

WhatsApp Image 2023-10-29 at 15.09.16.jpeg

Podeu seguir la ruta gràcies al QR de Wikiloc.

La serra la Llena és una serra prelitoral que acarona el poble garriguenc de la Pobla de Cérvoles.

WhatsApp Image 2023-10-29 at 15.10.49.jpeg

La ruta de la Transllena és una ruta de dificultat moderada i marcada de manera permanent que recorre una distància total de 13.370 km, amb un desnivell positiu és de 504 m. El temps aproximat de ruta és d'entre 3 h 30' i 4 hores. Cal anar ben preparats.

Durant la caminada, ens trobarem amb l'ermita de sant Miquel de la Tosca i també les 7 fonts, origen del riu Set.  La ruta continua resseguint la serra de Llena: el coll de l'Abellar i la Penya alta (1009 m), coll de les Marradetes, la punta del Marc, i ja al pla, a tocar de les vinyes, podem visitar les restes de lo castell i d'allí ja arribem a la Pobla.

95315735Master.jpg

Des de la serra i des de diversos punts de parada, com ara el coll de l'Abellar, es pot contemplar  i admirar àmplies vistes tant de les terres de la demarcació de Lleida com de Tarragona. Pel que fa a la vegetació, podem trobar-hi alzines, pins rojals, pins blancs i algun roure. En la part obaga, hi ha més zones humides i petits cursos d'aigua. En canvi, en l'altre vessant, la vegetació és més pobra per la situació de solana. En aquesta part, hi podem trobar importants cingleres de roca conglomerada calcària. 

Atenció:

  • La ruta de la Transllena és aconsellable fer l'ascens per sant Miquel de la Tosca i descendir per la canal del Marc.
  • Si per alguna raó no volguéssiu seguir o continuar la ruta, podeu descendir pel barranc del mas del Peret (inici al coll de l'abellar) o pel canal del Fontanet-les marradetes.

WhatsApp Image 2022-03-29 at 11.09.48.jpeg

Més informació sobre la ruta: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/transllena-la-pobla-de-cervoles-113102859#