Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Vinya del Artistes

La Vinya dels Artistes és una idea del Guinovart. Es va fer realitat gràcies a la bogeria d'una família que s'ha permès somniar i apostar per Les Garrigues com a escenari pintoresc i privilegiat d'un projecte únic, un museu a l'aire lliure.

La Vinya dels Artistes fusiona art i vi en una sala d'exposicions oberta a tothom. Aquí es troben escultures i instal·lacions de grans proporcions, nascudes gràcies a artistes com Carles Santos, Guinovart, Joan Brossa, Susana Solano, Evru (Zush), Eva Lootz, Antoni Llena, Carlos Pazos o Frederic Amat, entre d'altres. Aquestes peces úniques conviuen en llibertat entre ceps i oliveres. I el celler es converteix en el punt culminant d'aquest particular itinerari artístic, última etapa d'un recorregut que s'esdevé en una experiència extraordinària per qualsevol visitant.

Des de la seva inauguració, l'any 2009, molts creadors han passat per La Vinya dels Artistes, aquesta galeria d'art a l'aire lliure. I és que es tracta d'un marc perfecte per a recitals de poesia, pintures a l'aire lliure, màgia, pallassos, òpera, música de tota mena, dansa, titelles gegants, bombolles de sabó, teatre... És la nostra manera d'enllaçar vi i art i de marcar amb una subtil empremta el territori, deixant-hi com a llegat un patrimoni artístic i apostant per l'art com a element transformador.

En GUINOVART, pintor català de reconeixement internacional, va ser un amant de l'art i del vi. Guinovart sabia gaudir dels petits plaers de la vida. Era una persona amb una sensibilitat especial, molt lligada a la natura, a la terra. Fos quina fos la temàtica que l'inspirava en cada moment, ell sempre en percebia l'essència i la sabia expressar amb força. Ens vam enamorar. Nosaltres de la seva obra i la seva senzillesa, era impossible no fer-ho. I ell de la nostra il·lusió i de la nostra saó. Aquest va ser el motiu que va fer que tinguéssim l'honor de comptar amb la seva ajuda per al disseny del celler, i que creés l'impressionant mural homenatge al món del vi "In Vino Veritas", destinat a presidir la nostra sala de tasts. El mural, de 10,5 metres de llargada, va ser la seva última gran obra.

La Vinya dels Artistes va ser declarada Bé Cultural d'Interès Local i registrada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el número 14650-I.

Cap de Bou, Joan Brossa.jpg

Obres exposades a La Vinya dels Artistes

Porta al Camp – Josep Guinovart

L’Orgue de Camp – Josep Guinovart

La Sargantaneta – Carles Santos

La Llum Planant damunt la Terra – Esteve Casanoves

La Finestra de Papillón – Gregorio Iglesias

Cap de Bou – Joan Brossa

Signatures nº1 – Susana Solano

Emmarcant el Somni: Diàleg – Assumpció Mateu

Esclat – Frederic Amat

Dongda, la Gran Campana – Evru

No et Prometo Res – Carlos Pazos

La Huella – Eva Lootz

La Guillotina – Iago Pericot

Món – Antoni Llena

Refugi – Erik Schmitz

Entre el cel i la terra - Gregorio Iglesias.jpg