Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Basses

Actualitat 

El passat desembre del 2020, es va fer l'acte de replantejament per a la recuperació de la zona de les basses i l'entorn immediat al municipi de La Pobla de Cérvoles, per fer la connexió d'aquesta zona amb el final del carrer Nou, tot seguint la traça del camí a Cervià de les Garrigues. Aquesta actuació va ser cofinançada per fons FEDER, per la Diputació i per l'ajuntament de la Pobla de Cérvoles, dins del projecte "Ponent Actiu". 

2020123017540646874.jpeg

Les Basses

Les basses s’alimenten de l’aigua de la Font Vella arribant fins als abeuradors per una canonada per sota del carrer. Antigament les basses tenien la funció de safareigs i els abeuradors eren utilitzats pels animals (mules i ases) en anar i tornar del tros. Posteriorment, quan la gent va començar a deixar de rentar als safaretjos, la bassa més gran va servir al llarg d’alguns anys com a piscina (a partir de l’any 1968) i la bassa més petita es va convertir en tres per a diferents funcions de rentada(esbandir la roba, rentar-la o rentar la roba dels malalts). Amb el pas del temps, la mecanització de les feines del camp i no usar animals de tir, el fet de disposar d’aigua a la majoria de les llars i poder rentar la roba a casa i la construcció de la zona esportiva amb piscina l’any 1975, les basses van quedar pràcticament abandonades per a un ús específic.

Captura de pantalla 2021-11-02 a las 13.29.42.png

El carrer de les Basses és la sortida natural del poble per l’antic camí rural que connecta amb Cervià de les Garrigues, abans poc transitat i amb més trànsit des del moment del seu asfaltat en època mes recent ha fet que l’espai que ocupen les basses hagi quedat com un racó amb un accés poc agradable, que sumat a la falta de manteniment ha fet que no sigui un lloc d’estada per als vilatans.

Amb aquesta actuació s'han recuperat les basses al seu estat originat i s'ha refet l’entorn perquè sigui un lloc agradable d’estar-s’hi, sobretot a l’estiu i èpoques de calor. També s'han millorat els accessos, per donar al camí que va cap a Cervià un aire més de passeig.

Captura de pantalla 2021-11-02 a las 13.30.07.png

Document Actions